MoU Π.Α.Σ.Γ. “Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” με το Ι.ΜΕ.ΠΟ.


Τρίτη 11 Απριλίου, 2006

Εκδήλωση για την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Π.Α.Σ.Γ. “Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” με το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη 11 Απριλίου 2006 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών (Π.Α.Σ.Γ.) «Καλλιπάτειρα» και το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.).

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Καλλιπάτειρας και Ι.ΜΕ.ΠΟ. σηματοδοτεί την αρχή καινοτόμων πρωτοβουλιών μεταξύ μη κυβερνητικών οργανώσεων και Πολιτείας και αποτελεί εμφατική έκφραση και υλοποίηση της κοινωνίας των ενεργών πολιτών, έχοντας στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση του επιπέδου ζωής συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Με τη συνεργασία των δύο φορέων οι ανάγκες αθλητών και αθλητικών φορέων, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας, συναντούν τις ανάγκες ένταξης, νομιμοποιημένων μεταναστών αθλητών.

Μέσα από τους καταστατικούς τους σκοπούς οι δύο φορείς βρήκαν σημεία κοινωνικής στόχευσης, όπως ανέλυσαν οι επικεφαλείς τους κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας και ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος του Ι.ΜΕ.ΠΟ.

Η κα Παναγοπούλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Κάποιος που γεννιέται Έλληνας, έχει την πολυτέλεια, να ζει ατιμώρητα, ως ανθέλληνας. Κάποιος που γεννήθηκε μη – Έλληνας, πρέπει να ζει, σαν να είναι δύο φορές Έλληνας, για  να πείσει πως ανήκει εδώ.  Έτσι έχουν τα πράγματα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα κράτη.  Εμείς όμως, ως χώρα, ως κοινωνία, έχουμε μία υποχρέωση, στην οποία δεν ανταποκρινόμαστε επαρκώς.  Έχουμε την υποχρέωση να αγκαλιάσουμε τους μετανάστες, που θέλουν να ενταχθούν στην πατρίδα μας δουλεύοντας και προσφέροντας, και να τους κάνουμε κομμάτι μας. Όχι να τους αφήνουμε να δουλεύουν και να προοδεύουν «σαν δύο φορές Έλληνες», αλλά στην ουσία να μένουν ξένο σώμα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ι.ΜΕ.ΠΟ. τόνισε: «Με το μνημόνιο συνεργασίας των δύο φορέων γίνεται πράξη τοσύνθημα του Μάη του ’68 «φαντασία στην εξουσία». Στόχος μας είναι η επιτυχής ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και μέσα από την συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα και σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Εμείς, ως κυβερνητικός φορέας, θα θέλαμε να προχωρήσουμε πέρα από τους γραφειοκρατικούς τρόπους προσέγγισης των μεταναστών και να υιοθετήσουμε πιο ριζοσπαστικές μεθόδους και διαδικασίες προσέγγισης, που θα λειτουργήσουν άμεσα και θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα στη συμμετοχική ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Μία από τις πρωτοβουλίες που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι η δημιουργία γηπέδων και χώρων άθλησης  σε παραμεθόριες, αλλά και σε αστικές περιοχές, όπου από κοινού μετανάστες και Έλληνες θα αθλούνται  δίνοντας το παράδειγμα του Eυ Aγωνίζεσθαι».

Την Ημερίδα χαιρέτισε η κα Ελένη Αρβελέρ – Γλύκατζη, Πρύτανης του   Πανεπιστημίου της Ευρώπης και η κα Ευγενία Τσουμάνη, Γενική Γραμματεύς Ισότητας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *