Εκδήλωση Παραρτήματος Πάτρας “ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ”

Τα πιο δυνατά μηνύματα αγάπης για τη ζωή και προσφοράς στον άνθρωπο και την κοινωνία κατάφερε να περάσει στους εκατοντάδες συμμετέχοντες ο επιτυχημένος θεσμός «ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ», που διοργάνωσε για 11η  χρονιά το Παράρτημα Πάτρας του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου My Way Hotel & Events. H Συντονίστρια του Παραρτήματος Πάτρας κα Μαρία Μανουσάκη – Μαλλιώρη, πλαισιωμένη από τα μέλη του παραρτήματος, επιφύλαξαν και φέτος μία λαμπερή και ουσιαστική βραδιά, που ανέδειξε το καλό πρόσωπο της κοινωνίας αλλά και την τοπική επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, οι Καλλιπάτειρες έκοψαν την βασιλόπιτα του 2024. 

Το παρόν έδωσε, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων, Κατερίνα Π. Παναγοπούλου, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Η κα Μανουσάκη-Μαλλιώρη επιφύλαξε θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους και έκανε στοχευμένη αναφορά στους σκοπούς του «ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ».  Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου τόνισε στον λόγο της ότι θα είναι παρούσα σε κάθε μέτωπο της κοινωνίας, όπου υπάρχει ανάγκη. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι βασική επιδίωξη του Σωματείου είναι η αλλαγή του καταστατικού του σκοπού, ώστε το Σωματείο να δέχεται πλέον και άνδρες μέλη.

Στο αποκορύφωμα της βραδιάς το σωματείο βράβευσε, τον επιχειρηματία και ευεργέτη της Πάτρας, κ. Αθανάσιο Στεφανόπουλο, ο οποίος δώρισε στο Νοσοκομείο «Άγιο Ανδρέα» το πολύτιμο διαγνωστικό μηχάνημα PET SCAN, αγόρασε και ανακαίνισε το Σπίτι του Κωστή Παλαμά  που διέθεσε στην πόλη της Πάτρας, χρηματοδότησε την ανακαίνιση της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που αποτελεί μνημείο αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Επίσης, βραβεύτηκε ο Πατρινός Παραολυμπιονίκης ποδηλασίας κ. Νίκος Παπαγγελής. Ο νέος μαχητής του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ», που μετά την περιπέτειά του με τον καρκίνο και τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, βγήκε νικητής. Έχει συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, όπου κατέλαβε την 6η θέση και τώρα προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. 

Τέλος, βραβεύτηκε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης, για το πολυετές λειτούργημα και την αφοσίωσή του. 

Επιπλέον, δόθηκε χρηματικό έπαθλο στους φοιτητές ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Ματίνα Γαλάνη και Κωνσταντίνο Παπαγεωργόπουλο για την εθελοντική ομάδα δοτών μυελού των οστών του ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε Ζωή», Will You Marrow Me και μέλη της ΕΦΙΕ, από το Athens Pain Care και την Δρ. Ζηναίς Κοντούλη.

Μουσικά έντυσε την εκδήλωση η καταξιωμένη πατρινή σοπράνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασιλική Καραγιάννη. 

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω», για να διενεργήσουν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο σε ορεινές περιοχές. Επιπλέον, στο Κλινικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Πάτρας, με επικεφαλής καθηγητή τον κ. Ιωάννη Δρίτσα και στον Παραολυμπιονίκη ποδηλασίας, Νικόλα Παπαγγελή. 

Έδωσαν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, οι Αντιπεριφερειάρχες Χαράλαμπος Μπονάνος , Άννα Μαστοράκος, Γεωργία Ντάτσικα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημιου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο τέως Πρύτανης Γιώργος Παναγιωτάκης, το ΔΣ του Επιμελητηρίου μαζί με τον Αντιπρόεδρο του κ.Τηλιγάδη, Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, η διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου και ο Προέδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. 

Συνδιοργανωτές στον ετήσιο θεσμό της πόλης ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών.