ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΛΥΠΙΟΝΙΚΗ “ΠΕΚΙΝΟ 2008” ΚΑΙ “ΛΟΝΔΙΝΟ 2012”


Παρασκευή 17 Μαΐου, 2013

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΟΛΥΠΙΟΝΙΚΗ “ΠΕΚΙΝΟ 2008” ΚΑΙ “ΛΟΝΔΙΝΟ 2012”

Με μία σπάνια εκδήλωση, σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 15 Μαΐου η βράβευση των μητέρων των Χρυσών, Αργυρών και Χάλκινων Ολυμπιονικών των Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008» και «Λονδίνο 2012», επ’ ευκαιρία της εορτής της μητέρας, με το βραβείο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», η οποία συντόνισε την εκδήλωση,   μετέφερε στους παρευρισκόμενους τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου.  Η Γενική Γραμματεύς Αθλητισμού κα Κούλα Γιαννακίδου εκπροσώπησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη διαβάζοντας τον χαιρετισμό του.

Το Βραβείο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» που απονέμετε στις μητέρες των Ολυμπιονικών, κάθε Ολυμπιάδας, απεικονίζει τη μορφή της Καλλιπάτειρας την οποία εμπνεύστηκε και αποτύπωσε ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος  Γιώργος Σταθόπουλος.

Η Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Δημοσθένης Ταμπάκος

Την εκδήλωση τίμησαν και χαιρέτισαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Συνταγματάρχης Γιώργος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Νικόλαος Τέλλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Δημοσθένης Ταμπάκος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εξήρε την πρωτοβουλία και τη δράση της κας Κατερίνας Παναγοπούλου απονέμοντάς της, το θυρεό του Υπουργείου Εθνικής ”Άμυνας.

Οι βραβευθείσες μητέρες των Ολυμπιονικών, παρέλαβαν τα βραβεία τους ιδιαίτερα συγκινημένες ακολουθούμενες από τα παιδιά τους.  Οι Ολυμπιονίκες των οποίων οι μητέρες βραβεύθηκαν είναι οι εξής:  Βιργίνια Κραβαριώτη, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Χρυσοπηγή Δεβετζή, Σοφία Μπεκατώρου, Βασίλης Πολύμερος, Ηλίας Ηλιάδης, Παναγιώτης Μούγιος, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Σοφία Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Την μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση παρακολούθησε σύσσωμος ο Σύλλογος των Ελλήνων Ολυμπιονικών, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού, δημοσιογραφικού, αθλητικού και κοινωνικού κόσμου.

Τα μέλη του ΔΣ της Καλλιπάτειρας, κα Άντζελα Πλακόπητα, κα Μαρία Γκορίτσα, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, η Πρόεδρος κα Κατερίνα Παναγοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Δημοσθένης Ταμπάκος και Ολυπιονίκες κατά τη διάρκεια της δεξίωσης
Οι Ολυμπιονίκες με τις μητέρες τους, μέλη του ΔΣ της Καλλιπάτειρας και παρευρισκόμενοι αμέσως μετά την τελετή βράβευσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *