Εκδήλωση για τον Ελληνικό Γυναικείο Αθλητισμό


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, 2008

Εκδήλωση για τον Ελληνικό Γυναικείο Αθλητισμό

Ο Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού διοργάνωσε τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα 80 χρόνια του Ελληνικού Κλασσικού Αθλητισμού Γυναικών, στις 3 έως 5 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Χολαργού.  Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν για να τιμηθεί ο γυναικείος κλασσικός αθλητισμός και περιλάμβαναν έκθεση φωτογραφιών, ομιλίες, προβολές, συζητήσεις και βραβεύσεις και τελέσθηκαν με την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του ΣΕΓΑΣ και του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις βραβεύσεις και την ομιλία της κας Κατερίνας Παναγοπούλου, Εθνικής Πρέσβεως της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός».
Οι διοργανωτές, βράβευσαν την κυρία Κατερίνα Π. Παναγοπούλου,  αναγνωρίζοντας την προσφορά της στον κλασσικό αθλητισμό.  Η ιδία δε βράβευσε τις εξαίρετες αθλήτριες Χριστίνα Χατζή και Χιονάτη Καπέτη.

Μεταξύ των βραβευθέντων, ήταν μεταξύ άλλων η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Σοφία Σακοράφα, οι Ολυμπιονίκες Χρυσοπηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Κατερίνα Θάνου, η Παραολυμπιονίκης Ανθή Καλογιάννη, η πρώτη Αθλήτρια του Κλασσικού Αθλητισμού στην Ελλάδα κα Δομνίτσα Λαμνίτου, γεννηθείσα το 1914, οι αθλήτριες Βούλα Τσιαμίτα, Όλγα Βασδέκη και πολλές άλλες διακεκριμένες αθλήτριες του κλασσικού αθλητισμού.  Επίσης για την προσφορά της στον αθλητισμό βραβεύτηκε και η Γενική Γραμματεύς της Καλλιπάτειρας, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη.

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *