Μήνυμα Προέδρου, κας Παναγοπούλου στο Παράρτημα ΒόλουΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ – ΒΟΛΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητές φίλες, νέες «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ»,

Φίλη, Συντονίστρια του παραρτήματος Βόλου Ζέτα Μακρή,

Ανάμεσα στα τόσα παραρτήματα της μεγάλης μας οικογένειας ενεργών πολιτών, έχοντας νιώσει υπερήφανη για το πάθος και την ανιδιοτέλεια περισσότερων από 3.500 μελών μας, απόψε, νιώθω μια μεγάλη χαρά και μια μεγάλη λύπη.

Η χαρά μου πηγάζει από το γεγονός της δημιουργίας παραρτήματος στην πόλη, στην περιοχή που συμβολίζει, ίσως, εντονότερα, από κάθε άλλη, το ιστορικό Οικουμενικό βάθος του Ελληνισμού. Την πόλη-γέφυρα με την Ιωνία, όπου, η Παιδεία και οι Αξίες μας άνθισαν και ταξίδεψαν στα πέρατα της γης.

Όταν, τον δέκατο αιώνα π.Χ., οι Μάγνητες αποίκησαν την Ιωνία, με την Αιολική ντοπιολαλιά τους και ίδρυσαν τη Μαγνησία του Μαιάνδρου, έσπειραν αγάπη, Παιδεία και Αξίες, ίδιες, με αυτές που υπηρετούμε σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο πως έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ηχηρό «παρών» και ευτύχησαν να υποδεχθούν οκτώ Ολυμπιονίκες, με πρώτο τον πυγμάχο Κλεόμαχο το 424 π.Χ και μετέπειτα, το Δημοκράτη, τον Καλλικράτη, τον Πρωτοφάνη, τον  Πυθαγόρα, το Λούκιο, τον Πόπλιο και τον Παμμένη.

Δεν είναι τυχαίο, όμως, πως η γη της Μαγνησίας, ο Βόλος, μας χαρίζουν, ακόμα, Ολυμπιακά μετάλλια. Ο Βασίλης Πολύμερος το 2004 και το 2008, αλλά και ο συναθλητής του Νίκος Σκιαθίτης το 2004, μας έκαναν περήφανους.

Η λύπη μου, προκύπτει από την απουσία μου. Οικογενειακοί λόγοι υγείας, δεν μου επέτρεψαν να μοιραστώ απόψε τη χαρά σας.

Μας συνδέουν, όμως, τόσα πολλά, που αισθάνομαι, πως βρίσκομαι ανάμεσά σας. Είμαι και η ίδια παιδί της Ιωνίας, από πρόσφυγες γονείς, όπως, ενδεχομένως, αρκετές από εσάς. Είμαστε, όλες, παιδιά της Οικουμενικής Ελλάδας.

Στην «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», μας συνδέει η αγάπη για τον άνθρωπο. Το πάθος για εθελοντική προσφορά. Η πίστη στη μητρική Ολυμπιακή Αξία του Ευ Αγωνίζεσθαι. Η αγωνία μας, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, αναθρέφοντας τους σύγχρονους Ολυμπιονίκες της ζωής.

Όπως, η Ροδίτισσα ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, αψήφησε τα άδικα εμπόδια της εποχής της, γιατί είχε δικαίωμα να το πράξει, ως κόρη, μάνα και αδελφή Ολυμπιονικών, έτσι, και εμείς καλούμαστε να υπερβούμε τα εμπόδια της αδιαφορίας, της ιδιώτευσης και της προκατάληψης, που συνοδεύει κάθε εξωστρεφή και αυτόνομη γυναικεία δραστηριότητα.

Λέω αυτόνομη, γιατί, το Σωματείο μας στηρίζεται, μονάχα, στις δικές μας δυνάμεις.

Ποτέ, δεν ζητήσαμε και ποτέ, δεν πήραμε δημόσιο χρήμα.

Όλα τα σπουδαία πράγματα που πετύχαμε, τόσες, δεκαετίες, τα πετύχαμε. Γιατί. άξιες γυναίκες, σκέφτηκαν, οργάνωσαν προσπάθειες και έδρασαν για καλούς σκοπούς.

Να θυμάστε, ότι κανένα ξεκίνημα δεν είναι εύκολο.

Να θυμάστε, πως θέλει πολλή και καλοπροαίρετη δουλειά, για να γίνετε μια αποτελεσματική ομάδα.

Να θυμάστε, όμως, ότι παντού στην Ελλάδα, οι «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΕΣ» πέτυχαν.

Πετυχαίνουμε, να κρατάμε στο προσκήνιο, σαν θετικό Οικουμενικό παράδειγμα, την Ελληνική Παιδεία και τις Ολυμπιακές Αξίες. Να προβάλλουμε, με έργα, την Αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Διαβάζοντας, ενδεικτικά, τον απολογισμό του έργου μας την προηγούμενη χρονιά και διαβάζοντας το έργο που επιτελέσαμε, όλα αυτά τα χρόνια, είμαι βέβαιη, πως θα πάρετε δύναμη.

Αισθάνομαι βέβαιη, ότι, σύντομα, θα είστε, τόσες πολλές και τόσο δυναμικές, ώστε, ο Βόλος, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα επόμενα παραρτήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αγαπημένες φίλες, το ταχύτερο δυνατόν, θα γνωριστούμε κι από κοντά.

Μέχρι τότε, αλλά και μετά από εκείνη τη στιγμή, θεωρώ δεδομένο ότι, οι ικανότητες και η προσωπικότητα της συντονίστριάς σας κυρίας Ζέτας Μακρή, αποτελούν εγγύηση για τον σχηματισμό μιας ισχυρής και αποδοτικής ομάδας.

Στους καιρούς που ζούμε, οι απόγονοι των Μαγνήτων, εσείς, έχετε ξανά μια μεγάλη ευκαιρία να γεφυρώσετε κουλτούρες, τόπους και εγχειρήματα. Να μην ξεχνάτε, πως είμαστε Σωματείο προσφοράς κι αυτό σημαίνει πολλά, σε μια εποχή, που όλοι θέλουν, μόνο, να παίρνουν.

Σας εμπιστεύομαι, σας σέβομαι και σας ευχαριστώ, που ήρθατε στην οικογένειά μας.

Καλή δουλειά σε όλες σας,

 

Κατερίνα Παναγοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *