Συνάντηση Προέδρου με την Yφυπουργό Εσωτερικών


Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη και της Κατερίνας Παναγοπούλου, με την ιδιότητα της πρόεδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα», η οποία είναι επίσης Εθνική Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι, καθώς και Ειδική Σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Ελληνισμού της Διασποράς.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της προέδρου του αθλητικού σωματείου γυναικών εκ μέρους της υφυπουργού για το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στην Βουλή τις ερχόμενες ημέρες. Σημειώνεται ότι το σωματείο «Καλλιπάτειρα» έχει ιστορία συνεισφοράς 40 και πλέον ετών στα θέματα υποστήριξης των γυναικών στον αθλητισμό και γενικότερα, ενώ διαθέτει τουλάχιστον δέκα κεντρικά αυτόνομα παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και 3.500 συνδεδεμένες γυναίκες μέλη σε όλη την επικράτεια.

Η υφυπουργός ζήτησε τις προτάσεις του σωματείου επί του νομοσχεδίου και επιπλέον την συμμετοχή των οργανώσεων και των μελών του για την προσπάθεια που καταβάλλεται να οργανωθεί από τώρα μία ευρύτατη κοινωνική συμμαχία, με σκοπό την συνέργεια, ώστε, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, να εμπεδωθεί και να εφαρμόζεται σε όλες της εκφάνσεις της κοινωνικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος δήλωσε την ένθερμη πρόθεση της για σταθερή συνεργασία, ενώ αναφέρθηκε σε μία πρώτη δέσμη ιδεών και καλών πρακτικών από την εμπειρία της δραστηριότητας της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

πηγή: dytikesmaties

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *