Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ στον ΟΗΕ!

Με μεγάλη χαρά και τιμή η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και το Δ.Σ. ανακοινώνουν πως η “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” ανήκει πλέον στην μεγάλη οικογένεια του ΟΗΕ με την σημαντικότερη διαπίστευσή που μπορεί να λάβει οργανισμός. Το ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” είναι πλέον Οργανισμός με Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότητα στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ!

Επισυνάπτεται το επίσημο έγγραφο του Διευθυντή του ΟΗΕ.

Σημειώνεται ότι η “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” προσφάτως συνδέθηκε και με το τμήμα του ΟΗΕ “United Nations Department of Global Communications”. Τους φακέλους για την κρίση του Σωματείου από τα όργανα του ΟΗΕ επόπτευσε η ίδια η Πρόεδρος, κα Παναγοπούλου. Τους φακέλους επιμελήθηκε ο κ. Συμεών Σιδηρόπουλος με την αρωγή της νομικής συμβούλου του σωματείου, κας Μανταλένας Σούλη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ήδη η “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” έχει λάβει μέρος ως συνεργάτης στον μεγάλο θεσμό “ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ” στην έδρα του ΟΗΕ στην Γενεύη (UNOG – Palais des Nations) ως συνδιοργανωτής σε διοργάνωση του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, σε τρία διαδχικά έτη 2016, 2017, 2018. Η συνεργασία του ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” με τις οντότητες των Ηνωμένων Εθνών συστηματοποιείται και αναβαθμίζεται συνεχώς. Προσεχώς θα ανακοινωθούν επιπλέον πεδία συνεργασιών και συμπράξεων. Επίσης, η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Επίτιμη Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ – HAPSc), είχε παραθέσει ομιλία – τοποθέτηση υπό την δεύτερη ιδιότητά της στην 56η Σύνοδο για την Κοινωνική Ανάπτυξη.

Η κα Παναγοπούλου μιλώντας στην ειδική θεματική της Συνόδου για την εξάλειψη της φτώχειας τόνισε την σημασία της εκπαίδευσης και της χρήσης καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων που θα συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση αυτή. Η τοποθέτηση της εκ μέρους του ΕΟΠΕ τράβηξε αμέσως την προσοχή των εκπροσώπων των κρατών, των ειδικευμένων οργανισμών και αυτών της κοινωνίας των πολιτών αφού ως κεντρική αναφορά είχε τη νεολαία και την ανάγκη ανάδειξης νέων ηγετών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *