Βράβευση Κ. Παναγοπούλου από τον A.H.I.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ AMERICAN HELLENIC INSTITUTE

Στη κατάμεστη Μεγάλη Βρετανία διοργανώθηκε, χθες, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017,  το 13ο AMERICAN HELLENIC INSTITUTE (AHI), στα πλαίσια του οποίου βραβεύτηκαν 2 εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς κοινότητας :

·         Η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου τιμήθηκε με το βραβείο AHI Hellenic Heritage PUBLIC SERVICE Award

·         και ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς  με το βραβείο AHI Hellenic Heritage Achievement Award.

Στην εκδήλωση,  όπου κυριάρχησαν η συγκίνηση και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων, έκαναν παρεμβάσεις ο κ. Νίκος Λαρυγγάκης, Πρόεδρος του ΑΗΙ, ο κ. Ηλίας Μαλεβίτης, Πρόεδρος ΑΗΙ Ελλάδος,  o κ. Γιώργος Οικονόμου, Πρόεδρος ΑΗΙ Αθηνών και o κ. Κωνσταντίνος  Γαλάνης, Πρόεδρος του Ιδρύματος του AMERICAN HELLENIC INSTITUTE.

Ο κ. Λαρυγγάκης τόνισε τη σημασία του ετήσιου, αυτού, δείπνου, που αποτελεί ευκαιρία για την παρουσίαση του έργου και του ρόλου που διαδραματίζει το AMERICAN HELLENIC INSTITUTE στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στην Ουάσινγκτον,  ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τα ελληνικά θέματα, ενώ, παράλληλα τιμά κάθε χρόνο 2 ξεχωριστούς Έλληνες.

Φέτος  όπως χαρακτηριστικά είπε «είναι ιδιαίτερη η χαρά και τιμή να βραβεύσουμε 2 διακεκριμένες προσωπικότητες για τη συμβολή τους στη προώθηση του ελληνισμού & για το φιλανθρωπικό τους έργο. Η Κυρία Παναγοπούλου και ο κ. Κοντομηνάς, αποτελούν παράδειγμα για όλους μας, σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά και προσωπικά τους επιτεύγματα, αλλά και ένα λαμπρό παράδειγμα της συμβολής τους στην κοινωνία και την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού».

Στα 43 χρόνια από την Ίδρυση του και υπό την Ηγεσία του Νίκου Λαρυγγακη, το ΑΗΙ (AMERICAN HELLENIC INSTITUTE) συμβάλλει στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που αφορούν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, προωθεί στην Αμερική τα θέματα του ελληνισμού και της ομογένειας και  αποσκοπεί στη βελτίωση και σύσφιξη των σχέσεων, μεταξύ, Αμερικής, Ελλάδος και Κύπρου, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Master of ceremony ήταν η κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link Inc., η οποία προλόγισε τους βραβευθέντες και τόνισε τη σημασία των διακρίσεων αυτών στις εποχές που διανύουμε, όπου οι «νησίδες ελπίδας» είναι απολύτως απαραίτητες, για να προσδοκούμε κάτι καλύτερο.

Η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι μία γυναίκα, που έχει ηγηθεί στην προσπάθεια για την διαφύλαξη και διάδοση των Αξιών του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού.

Από το 1998, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου υπηρετεί εθελοντικά την Πατρίδα της και το Ολυμπιακό Ιδεώδες, ως Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή κα το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Είναι Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών  ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ από το 2005, συμβάλλοντας, καθοριστικά, στη δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών, σε όλη την χώρα, για την υποστήριξη του ελληνικού αθλητισμού και τη διάδοση των Ολυμπιακών εκπαιδευτικών Αξιών  στους νέους.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που για το έργο της τιμήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο Los Angeles, με το Πρώτο Βραβείο της Ευρώπης «ΓΥΝΑΙΚΑ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ » το 2012».

Για τη συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων του Ελληνισμού και όσων αγαπούν τις Αξίες του Πολιτισμού μας, η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, ενεργοποιώντας την Ελληνική και Διεθνή Ακαδημαϊκή Κοινότητα, ίδρυσε τον Αύγουστο του 2016, στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Frans Timmermans,  το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών.

Ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες στον χώρο των επιχειρήσεων, εδώ και 57 χρόνια, δραστηριοποιείται ενεργά από το 1960 σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους, τόσο, στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κυρίως, μέσω της βασικής εταιρίας χαρτοφυλακίου ΔΕΜΚΟ, που ηγείται ενός ιδιαιτέρα πολυδύναμου ομίλου εταιρειών, στον οποίο είναι Πρόεδρος και βασικός μέτοχος.

Στον Δημήτρη Κοντομηνά οφείλεται η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Alpha, τόσο, στο χώρο της τηλεόρασης, όσο και στο χώρο των παραγωγών.  Σήμερα, ο όμιλος ΔΕΜΚΟ λειτουργεί στην Ελλάδα δύο τηλεοπτικούς και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ, ο Δημήτρης Κοντομηνάς  είναι, επίσης, μέτοχος του Alpha TV Κύπρου, ενός νέου και γρήγορα αναπτυσσόμενου τηλεοπτικού σταθμού στη μεγαλόνησο.

Τη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους, πάνω από 450 άτομα από το χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής,  πανεπιστημιακής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των ΜΜΕ, της τέχνης, των επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οι οικογένειες των βραβευθέντων.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε τους Χρυσούς  Ολυμπιονίκες Δημοσθένη Ταμπάκο και Σοφία Μπεκατώρου,τους Υπουργούς, κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, κ. Νίκο Παππά, κα Έλενα Κουντουρά, ο  Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας – Αντιπτέραρχος κ. Χρηστος Χριστοδούλου,  ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού – Αντιναύαρχος κ.  Νικόλαος Τσουνης, ο Αρχηγός Στρατού – Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι βουλευτές  κ. Χάρης Θεοχάρης, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο κ. και η κα Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θάνος Δημόπουλος, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Στέφανος Παϊπέτης, ο καθηγητής κ. Γιώργος Παξινός και η κα Μέλπω Λεκατσά, ο καθηγητής κ. Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, ο καθηγητής Σπύρος ΦλογαΪτης, ο καθηγητής Άρης Αντσακλής και η σύζυγός του Ζέττα, ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθηνών κ. Κρις Σπύρου, ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, ο κ. και η κα Βασίλη Θεοχαράκη, ο κ. Νίκος Σοφιανός,  ο μαέστρος Σταύρος Ξαρχάκος και η Ηρώ – ΣαΪα,  η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο κ. & κα  Νίκος Χατζηνικολάου, ο κ. Γιώργος Βερνίκος, ο κ. & κα Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο κ. Σάκης Καλλιτσάντσης, ο καθηγητής Γιώργος Τσετσέκος – Πρυτανης του Drexel University, κ. Παναγιώτης Τσάκος,  κ. Αντώνης Κομνηνός, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, η κα Άντζελα Πλακόπητα, ο κ. Απόστολος Κράτσας και η κα Ρόδη Κράτσα, ο κ. Νίκος Βερνίκοςκαι η κα Βαρβάρα Βερνίκου, ο κ. και η κα Ηλία Τσίγκα, η κα Μάιρα Τσαβλίρη, ο κ & κα Γιώργου Τσαβλίρη,  ο κ. και η κα Μπίλλη Δασκαλάκη, ο κ. και η κα Δημήτρη Δασκαλάκη, ο κ. Νίκος Καραμούζης Πρόεδρος της Eurobank, ο κ.  Θόδωρος Πανταλάκης -Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής, ο. Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha TV κ. Βασίλης Παπαδρόσος, η κα Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο κ. Θάνος Σοφός, η κα Σοφία Παπαιωάννου και πολλοί άλλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *