Επιστημονικό Συμπόσιο


Πέμπτη 2 Ιουλίου, 2015

Επιστημονικό Συμπόσιο. 10 χρόνια Λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος. Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών. Εναρκτήριος Χαιρετισμός Προέδρου κας Κατερίνας Παναγοπούλου

ΙΔΡΥΜΑ ΙΑΤΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ,
Αμφιθέατρο (ΙΙΒΕΑΑ) Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015
10 χρόνια λειτουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΜΦΑΛΟΠΛΑΚΟΥΝΤΙΑΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ, με την συμμετοχή εξεχόντων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, στον τομέα Μεταμοσχεύσεως Αιμοποιητικών Κυττάρων, των Κυτταρικών Θεραπειών και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Aξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
Αγαπητοί Σύνεδροι
Κυρίες και κύριοι,
Το συνέδριο αυτό, το οποίο συμπίπτει με το χρονικό ορόσημο των δέκα χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού αίματος, εκπέμπει έναν ισχυρότατο συμβολισμό. Μέσα στην απεραντοσύνη του χρόνου της ανθρώπινης εξέλιξης, πολλές φορές, κάνουμε το λάθος, να μην αντιλαμβανόμαστε τις μικρές επαναστάσεις, που δίνουν ταχύτητα στον χρόνο και αλλάζουν, οριστικά, την συστατική υπόσταση του ίδιου του ανθρώπου, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο. Αυτά τα δέκα χρόνια, μέσα στους αιώνες, μοιάζουν ασήμαντο μέγεθος. Για τους ανθρώπους, όμως, που σώθηκαν, μοιάζουν αιώνιο ευεργέτημα και για όσους θωρακίζονται, άσβεστη ελπίδα. Με δέος, ανατρέχω πίσω στο 1971, όταν σημερινός Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Γρηγόριος Σκαλκέας, πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση νεφρού και κατόπιν, την πρώτη συνδυασμένη μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος. Τότε, που άνοιξε ο δρόμος στην Ελλάδα για την ελπίδα, πως, η επιστήμη, η δωρεά οργάνων και η έρευνα, μπορούν να επιτύχουν το θεωρητικά ανέφικτο. Αν, τότε, ο καθηγητής διέθετε πρόσβαση στις δυνατότητες του ομφαλο-πλκακουντιακού αίματος, πόσα θα είχε κατορθώσει; Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος, στηρίζει την δυνατότητα της Ιατρικής, να κάνει νέα άλματα, μέσα, από την εργώδη προσπάθεια ανάπτυξης της Τράπεζας. Αυτό είναι, τελικά, που ξεχωρίζει κάποιους φωτεινούς ανθρώπους. Η ικανότητα να ηγούνται, να πρωτοπορούν και να υποστηρίζουν την εξέλιξη. Η Ακαδημία Αθηνών αποδεικνύει, ότι είναι και αυτή μια Τράπεζα. Ένας θεματοφύλακας ελπίδας και γνώσης απτόητης από τις δυσκολίες των καιρών. Η Ακαδημία Αθηνών και όσοι εργάζονται νυχθημερόν, προσδοκώντας, να γίνουν μέλη της, δια του έργου και της Αξίας τους, συντελούν σε αυτές τις μικρές επαναστάσεις που προανέφερα. Οι επιστημονικές μέθοδοι και οι τεχνικές αξιοποίησης του ομφαλοπλακουντιακού αίματος αποτελούν, μια τέτοια επανάσταση, που περνά απαρατήρητη για τους πολλούς, αλλά, έχει Αξία ορατή, μετρήσιμη και πολύτιμη. Το ομφαλο-πλακουντιακό αίμα είναι τα αρχέγονα κύτταρα. Είναι το ισχυρό μήνυμα, ότι οι λύσεις βρίσκονται στην Πηγή. Οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτό, που ενδεχομένως προσπεράσαμε, αλλά, η πανσοφία της δημιουργίας, δεν έπαψε, ποτέ, να προσφέρει. Σε όλο τον κόσμο, η στροφή στα αρχέγονα κύτταρα δίνει ζωή σε σώματα καταδικασμένα στην φθορά της σύστασής τους. Όπως, ακριβώς, σε πνευματικό επίπεδο, η Παιδεία και η Αρχέγονη Αξία του Ευ Αγωνίζεσθαι, δίνουν αναγεννητική πνοή σε ζωές, παραδομένες στην αμείλικτη φθορά, της υλικοκεντρικής θεώρησης της ζωής, της κατάλυσης του δικαίου και των κανόνων αρμονικής συνύπαρξης. Το μυστικό για την ύπαρξη και ενεργοποίηση των αρχέγονων κυττάρων του Οργανισμού, βρίσκεται στην δωρεά Ομφαλοπλακουντιακού αίματος. Βρίσκεται στους ακούραστους επιστήμονες, που έκαναν την υπέρβαση, προσφέροντας την ζωή τους στην έρευνα και στο κοινό καλό.
Έτσι, ακριβώς, εκεί, βρίσκεται και το μυστικό για την ύπαρξη και ιαματική ενεργοποίηση της Αξίας του Ευ Αγωνίζεσθαι, στην οποία έχω αφιερώσει, από κοινού, με χιλιάδες εθελόντριες και εθελοντές την ζωή μου και είναι η δωρεά χρόνου και ψυχής.
Κυρίες και κύριοι Εκπρόσωποι της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού αίματος,
Κυρίες και κύριοι Εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας,
Έχετε τον απέραντο σεβασμό μου, όπως και όλων των ανθρώπων, που μαθαίνουν για το σπουδαίο έργο σας. Είστε οι Θεματοφύλακες των αρχαίων απαντήσεων, που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον, όπως, οι Αξιακοί εθελοντές της διάδοσης του Ευ Αγωνίζεσθαι είναι οι θεματοφύλακες των αρχαίων Αξιών, που μπορούν να αποτελέσουν το υπόβαθρο ενός καλύτερου μέλλοντος.
Οι Βίοι μας παράλληλοι. Γιατί σώμα, χωρίς πνεύμα είναι νεκρό και επιστήμη, χωρίς Αξίες, είναι θανατηφόρα. Κάθε φορά, που εσείς σώζετε μια ζωή συντελείτε σε ένα θαύμα. Κάθε φορά που εμείς ανακτούμε μια ανθρώπινη συνείδηση και της προσφέρουμε πρόσβαση στην Αξιακή Παιδεία, συντελούμε επίσης σε ένα θαύμα. Ας αθροίσουμε τις δυνάμεις μας. Ας οδηγήσουμε την κοινωνία, σε μια πληθώρα θαυμάτων. Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή, που βρίσκομαι ανάμεσά σας και θέτω τον εαυτό μου στην διάθεσή σας, με κάθε τρόπο, προκειμένου, να διαδώσουμε το θαυμαστό σας έργο και την Αξία του εθελοντισμού, στο επίπεδο προσέλκυσης δωρητών. Εύχομαι στο συνέδριό σας κάθε επιτυχία. Κάθε σας συμπέρασμα, θα είναι κι ένα βήμα ζωής. Σας εύχομαι ολόψυχα, να καταφέρνετε καθημερινά, αυτά τα θαύματα, που αποδεικνύουν, πως κανένας αγώνας, δεν είναι μάταιος.
Σας ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *