Βράβευση Προέδρου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή


Τρίτη 10 Ιανουαρίου, 2012
Βράβευση Προέδρου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012, στην έδρα της, βράβευσε σε μία λαμπρή εκδήλωση, τους αθλητές και τις αθλήτριες που κατέκτησαν το 2011, μετάλλιο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς και τους προπονητές τους, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, «…τιμάται για ένα μετάλλιο που κατέκτησε εκτός αθλητικών στίβων.  Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή της απένειμε για το 2012, το πρώτο βραβείο για την Ευρώπη «Γυναίκα και Αθλητιμός».  Μία σπουδαία διάκριση για την ίδια και τη χώρα μας ».

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή απονέμει, κάθε χρόνο δύο βραβεία, ένα σε ηπειρωτικό και ένα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πρόσωπα ή οργανισμούς, που η δράση τους βοήθησε στην προώθηση της Γυναίκας στον Αθλητισμό, είτε σε διοικητικό, αθλητικό ή ευρύτερα κοινωνικό επίπεδο.

Τη βράβευση έκανε η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η οποία απέδωσε στην κα Κατερίνα Παναγοπούλου την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ως αναγνώριση της διεθνούς συνεισφοράς της, τόσο στην προώθηση του γυναικείου αθλητισμού, όσο και της εθελοντικής προσφοράς και δραστηριότητά της.  Η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι η πρώτη και μοναδική Ελληνίδα, η οποία λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο.

Η τελετή απονομής, του Ευρωπαϊκού Βραβείου της ΔΟΕ « Γυναίκα και Αθλητισμός 2012 » θα λάβει χώρα στις 16 Φεβρουαρίου 2012 στο Los Angeles, κατά τη διάρκεια της 5ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης της ΔΟΕ για τη Γυναίκα και τον Αθλητισμό.  Ο Dr Jacques Rogge, Πρόεδρος της ΔΟΕ, και η κα Anita DeFrantz, Μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της ΔΟΕ θα απονείμουν τα βραβεία.

Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ευρώπη αποδεικνύει την επιτυχία του έργου της, ως Εθνικής Πρέσβεως της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και ως Προέδρου του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και αποτελεί μια σπουδαία κατάκτηση για την Ελλάδα.

Την εκδήλωση βράβευσης στην ΕΟΕ, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, η πρώην Υπουργός Φάνη Πετραλιά, το μέλος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ καθώς και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Το βίντεο της βράβευσης.

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ισίδωρος Κούβελος και η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Παναγοπούλου
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος και η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Παναγοπούλου

  

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Καλλιπάτειρας, κα Μαρία Γκορίτσα, κα Δέσποινα Τζαβέλλα, η κα Κέλλυ Ξυνή, η κα Μάιρα Τσαβλίρη, Η Πρόεδρος, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και η κα Ειρήνη Νταϊφά και η κα Ντόρα Πάλλη
Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά βραβεύει την Πρόεδρο, κα Κατερίνα Παναγοπούλου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *