Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής. “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ” Δελτίο Τύπου – Φωτογραφίες


Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, 2013

Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής. “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ” Δελτίο Τύπου – Φωτογραφίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

7 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η Ημερίδα Αθλητικής Επιστήμης και Αθλητιατρικής με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» στο Αμφιθέατρο του 251  Γενικού  Νοσοκομείου    Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013.

Η Ημερίδα συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), το 251 ΓΝΑ, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και αποτελείτο από τέσσερις ενότητες: «Αθλητισμός για όλους», «Αθλητισμός σε ειδικές ομάδες ασκουμένων», «Κακώσεις στην Άθληση», «Το Κράτος, ο Πολίτης και ο Αθλητισμός», «Πρωταθλητισμός στην Ελλάδα».

Η έναρξη των εισηγήσεων και ο συντονισμός της Ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Σμήναρχο (ΔΙ) Οδυσσέα Παξινό με θέμα εισήγησης «Άσκηση και Υγεία στο Γενικό Πληθυσμό».

Μεταξύ των είκοσι αξιόλογων εισηγήσεων με τη συμμετοχή είκοσι επτά συνολικά συνέδρων, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας τον λόγο πήρε και η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και του Ευ Αγωνίζεσθαι, Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» που έφερε πρόσφατα στη χώρα το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ως «Γυναίκα της Ευρώπης για τον Αθλητισμό» και ανέπτυξε το θέμα «Το Κράτος, ο Πολίτης και ο Αθλητισμός».

Ομιλητές της ημερίδας ήταν επιστήμονες από το χώρο του Αθλητισμού και της Ιατρικής, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, το ΕΚΑΒ και Ολυμπιονίκες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η κα Κατερίνα Παναγοπούλου τιμήθηκε από  το Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, με την πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την σημαντική και συνεχή προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην Ελληνική Κοινωνία.

Επίσης, βραβεύθηκαν ο καθηγητής Αθλητικής Φυσικοθεραπείας, Πρόεδρος ΤΕΕΦΑ Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπύρος Αθανασόπουλος για την προσφορά του στον Αθλητισμό και την Επιστήμη και ο Ταγματάρχης (ΠΖ) κ. Αθανάσιος Μπάτζιος για την υπηρεσία του στον αθλητισμό, ως διοικητής του Αθλητικού Κέντρου Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΚΕΔ).

Για να ενημερωθείτε για όλες τις εισηγήσεις και για να δείτε τις περιλήψεις των εισηγήσεων, πατήστε εδώ.

Η Χρυσή Ολυπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών βραβεύει την Πρόεδρο της Καλλιπάτειρας, κα Κατερίνα Παναγοπούλου, με την πλακέτα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη σημαντική και συνεχή προσφορά της στο Ελληνικό Αθλητισμό και στην Ελληνική Κοινωνία.
Ο κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, Αντιπεριφερειάρχης Β’ Τομέα Αθηνών, η κα Κούλα Γιαννακίδου, Γενική Γραμματεύς Αθλητισμού, η κα Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας και ο κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η κα Κατερίνα Παναγοπούλου στο πάνελ, με την καθηγήτρια, κα Χαρά Σπηλιοπούλου, την Δηικηγόρο και μέλος της ΕΟΕ, κα Έλλη Ρούσσου, τον Διευθυντή Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Στυλιανό Δασκαλάκη και την Υποπλοίαρχο και Χάλκινη Ολυμπιονίκη Ρυθμικής Γυμναστικής, κα Μαρία Γεωργάτου
Η Πρόεδρος και η Γενική Γραμματεύς του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και κα Ιωάννα Καρυοφύλλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *