Δελτίο Τύπου – ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 5/3/2018

Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών (ΠΑΣΓ) «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 5/3/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και με την μαζική συμμετοχή μελών και Συντονιστριών Παραρτημάτων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, στο Athens Tennis Club, η Tακτική Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και η καθιερωμένη κοπή πίτας του Σωματείου.

Αξιοσημείωτη και χαρακτηριστική της αναπτυξιακής δυναμικής της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ» ήταν η συμμετοχή δεκάδων γυναικών από τα νέα και τα υπό ίδρυση παραρτήματα, σε Βόλο, Κατερίνη Πιερίας, Χανίων Κρήτης, Θήβας, Ρόδου, Σερρών, που δημιουργήθηκαν για να συμπληρώσουν τη δράση  των Παραρτημάτων, που, ήδη, λειτουργούν εκτός της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Πάτρα, Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα).

Στην ομιλία του απολογισμού της δράσης για το 2017 και του πρώτου διμήνου του 2018, η Πρόεδρος κα Κατερίνα Παναγοπούλου, πέραν των πεπραγμένων, αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών, αλλά και κοινοτήτων Ελληνίδων του εξωτερικού, στη νέα φιλοσοφία λειτουργίας του Σωματείου, το οποίο επεκτείνει τη δράση του στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της γεφύρωσης με πολλές συλλογικότητες ενεργών πολιτών, καθώς και Εθνικών και Διεθνών Ακαδημαϊκών Φορέων.

Αναφορικά με τις δράσεις του Σωματείου, η Πρόεδρος τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στο πεδίο της Διεθνούς Εκπροσώπησης του Σωματείου, μέσω, της Προέδρου, η «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» συμμετείχε στους Εθνικούς Εορτασμούς της Ομογένειας των Η.Π.Α για την επέτειο της 25η Μαρτίου 1821, στο TARPON SPINGS της FLORIDA και στη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ενώ, για το 2018 εκλήθη από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, να είναι τελετάρχης (Honorary Marshal), στη μεγαλειώδη Παρέλαση στην 5η λεωφόρο.

Επίσης, την 5η Φεβρουαρίου 2018 και στην Έδρα του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, υπό την ιδιότητα και της Επιτίμου Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.Π.Ε.), η κα Παναγοπούλου απηύθυνε ομιλία στη Διεθνή Σύνοδο για την Κοινωνική Ανάπτυξη, για την εξάλειψη της παγκόσμιας φτώχειας. Ήταν η τρίτη φορά συμμετοχής της κας Παναγοπούλου στις εργασίες του Ο.Η.Ε. υπό την διπλή ιδιότητα. Σημαντική κρίνεται και η συνεργασία με τον Ε.Ο.Π.Ε., στη διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης στο Palais des Nations, για την Εβδομάδα Ειρήνης.

Η «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», ήδη, συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του διεθνούς οργανισμού και προσβλέπει στην ανάπτυξη ισχυρότερων δεσμών, προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πεδίο της στήριξης των Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Αθλητών,

Η «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» συγκέντρωσε, μέσα, από εκδηλώσεις, σημαντικούς πόρους. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν:

· H επίδειξη μόδας του οίκου Oscar de La Renta στο ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL των Αθηνών, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, για την ενίσχυση της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης, ενόψει, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Βουδαπέστη τον Ιούνιο 2017.

· Η επίδειξη μόδας του Οίκου Oscar de la Renta στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Αθήνα, με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών. Τα έσοδα της εκδήλωσης, διατέθηκαν, για την υποστήριξη της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής – Συγχρονισμένης Κολύμβησης, ενόψει, της διεθνούς οργάνωσης Hellas Beetles Cup 2018, τον Ιούνιο στη Σύρο.

· H επίδειξη μόδας του οίκου Oscar de La Renta, Παράρτημα Θεσσαλονίκης Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν, για τις ανάγκες της Γ΄Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

· Χορευτικό Πάρτυ, Παράρτημα Ηπείρου, στη Μουσική Σκηνή STAGE (Ιωάννινα). Tα έσοδα της εκδήλωσης, θα διατεθούν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ιωαννίνων 2019.

· Tο «χορευτικό δείπνο» Παράρτημα Ηπείρου (Πρέβεζα), στο Margarona Royal.Τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας Αναστασία Τζουμελέκα.

· H εκδήλωση «Μια βραδιά στο Ολυμπιακό Μουσείο», Παράρτημα Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση του Ολυμπιακού Μουσείου.

· Tο καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Δείπνο της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ (Αθήνα), στο ECALI CLUB. Τα έσοδα διατέθηκαν για την προετοιμασία των Παραολυμπιονικών αθλητών και αθλητριών μας, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΥΟ 2020».

· Χορηγία «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ» στη διοργάνωση Συναυλίας με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων,  σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

Στο πεδίο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Πρόεδρος κα Κατερίνα Παναγοπούλου, αναφέρθηκε, σε ένα μεγάλο πλήθος δράσεων, μεταξύ των οποίων:

· Tο Χριστουγεννιάτικo Δείπνο του Παραρτήματος Ηρακλείου Κρήτης, στο Κτήμα Καλαθάκη, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την ενίσχυση της δράσης του Συλλόγου «Δικαίωμα στη Ζωή».

· Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο ATHENS HILTON, «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» Αθήνα, για την ενίσχυση του κεντρικού προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Σωματείου.

Αλλά και δράσεις, όπως αυτές:

· Εκδήλωση του Παραρτήματος Πάτρας, για την ενίσχυση του Κλινικού Παρατηρητηρίου ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, για την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη της τοπικής κοινότητας για το πρόβλημα των εξαρτήσεων.

· Η Δωρεά Απινιδωτή και Υπολογιστών, στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).

· Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Παραρτήματος Ηπείρου (Άρτας), στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ  CAFΕ΄ BAR. Τα έσοδα διατέθηκαν  για τις ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Άρτας.

· Εκδήλωση του Παρατήματος Ηπείρου (Άρτα), για την ενίσχυση του Σωματείου ΑΓΚΑΛΙΑ (Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία), για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία.

· Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ, του Παραρτήματος  Θεσσαλονίκης, στο LES ZAZOUS. Τα έσοδα για την κάλυψη των αναγκών των αναγκών των δοκιμαζόμενων κατοίκων  Δυτικής Αττικής.

· Εκδήλωση «ΑΧΑΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΕΥΜΑ», Παράρτημα Πάτρας, στο  W – ΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ. Τα έσοδα,  υπέρ του ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών) του Πανεπιστημίου Πατρών «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ».

Τέλος, αφού αναφέρθηκε, σε πολλές ακόμη εκδηλώσεις και συμμετοχές των Παραρτημάτων, η κα Παναγοπούλου αναφέρθηκε, σε ένα μεγάλο πλήθος ομιλιών και συμμετοχών της σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια:

· Στην παρουσίαση των Πρακτικών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου «Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Κόσμος, Αρχαία Ολυμπία, Αύγουστος του 2016», που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών.

· Τόνισε το θέμα των βραβεύσεων, που έλαβε κατά το 2017, τόσο, από φορείς της Ομογένειας και Διεθνείς Θεσμούς, με κορυφαίο αυτό του «ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017», η απονομή του οποίου έγινε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά, πως νιώθει ότι, στο πρόσωπό της, βραβεύτηκε και το σύνολο των χιλιάδων γυναικών-μελών της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑΣ και αυτή η αίσθηση συλλογικότητας και ανιδιοτέλειας, της δίνει τη δύναμη να συνεχίσει, ατομικά και συλλογικά, να καταθέτει το σύνολο των δυνάμεών της στον κοινό σκοπό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *