Επιδαύριος Δρόμος


Παρασκευή 14 Ιουνίου, 2013

Επιδαύριος Δρόμος

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Δήμος Επιδαύρου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, σε μια άψογη συνεργασία και με σημείο αναφοράς τον Επιδαύριο Δρόμο, που καθιερώθηκε πλέον ως θεσμός, φιλοδοξούν σε μια εποχή κρίσης και ηθικής εξαχρείωσης να προβάλλουν το ηθικό μεγαλείο της ευγενούς άμιλλας, όπως αναδείχθηκε σε παγκόσμια κλίμακα μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων και την αξία του αγωνιστικού πνεύματος γενικότερα.

Στο πλαίσιο των αθλητικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του 4ου ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού του Δήμου Επιδαύρου πραγματοποιήθηκε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ με θέμα: «Η αγωγή των νέων σήμερα: Νέες μέθοδοι και διαχρονικές αξίες», το οποίο πλαισίωσαν εκλεκτοί ομιλητές.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος  (Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), ο Πύρρος Δήμας και η Δήμητρα Μαγκανουδάκη επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Επιδαύρου, στα οποία έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές και τους συλλόγους διδασκόντων. Στην επίσκεψη αυτή τους συνόδευσαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κος Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κος Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Γαβρήλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Δημοσθένης Ταμπάκος υπογράφοντας αυτόγραφα.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Δημοσθένης Ταμπάκος και η Γενική Γραμματεύς του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυγουριού, στα αθλήματα:
1.      TZOYNTO
2.      KICKBOXING
3.      ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Νεαροί αθλητές του τζούντο φορώντας τις μπλούζες “Καλλιπάτειρα – Αγγελος”, χορηγία του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”.

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, στον οποίο έλαβαν μέρος περιπατητές με ώρα εκκίνησης 18.00 από το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, δρομείς με ώρα εκκίνησης 18.30 από το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου και ειδικές κατηγορίες από τα Προπύλαια του Ασκληπιείου Επιδαύρου.

Οι τερματισμοί έγιναν στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, παρουσία επισήμων: ο βουλευτής Αργολίδας ΝΔ, κος Ανδριανός, από την Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης, κος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κος Γκάτζιος, από το Υπουργείο Παιδείας, ο κος Δασκαλάκης, από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας κος Μούγιος, από το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Καλλιπάτειρα» η Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η Δρ. Ιωάννα Μάστορα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δρομέας στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου κατά τη διάρκεια του Επιδαύριου Δρόμου.

Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των νικητών και η τελετή έκλεισε με το μουσικό δρώμενο, που μάγεψε το κοινό «ΑΓΩΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του συνθέτη Δ. Μαραμή με ερμηνευτές τους Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρή Βουτσικάκη.

Η όλη αυτή προσπάθεια από τους σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος και του αθλητισμού, σκοπό έχει ακριβώς να καταδείξει ότι ο αθλητισμός είναι ύψιστη μορφή παιδαγωγίας και αποτελεί για κάθε άνθρωπο πηγή εσωτερικής ολοκλήρωσης, καθώς και να επαναπροσδιορίσει το βαθύτερο νόημά του: το πνεύμα, δηλαδή, της πίστης στον άνθρωπο, στη σωματική του αλκή και την ηθική του καταξίωση, της δημοκρατικής ισότητας και της πανανθρώπινης συναδέλφωσης, αρετές που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

 

Ο συνδιοργανωτής του Επιδαυρίου Δρόμου, κ. Μιχάλης Γιαννούλη, η Γενική Γραμματεύς του ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο κ. Γεώργιος Καραθανάσης και ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κ. Κωνσταντίνος Γκάτσιος.
Συντελεστές της οργάνωσης του Επιδαύριου Δρόμου φορώντας τις μπλούζες “Καλλιπάτειρα – Άγγελος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *