Ημερίδα: “Αθλητισμός – Εθελοντισμός. Μαζί στη μάχη για τη ζωή.”


Τετάρτη 29 Μαρτίου, 2006

Ημερίδα: “Αθλητισμός – Εθελοντισμός. Μαζί στη μάχη για τη ζωή.”

Το μήνυμα που προέκυψε από την επιστημονική ημερίδα «Αθλητισμός – Εθελοντισμός Μαζί στη Μάχη για τη Ζωή» είναι ότι η πρόληψη, η καλή διατροφή και η άσκηση σώζουν ζωές.  Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων δράσης από την ίδρυσή τους, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου «Θεόδωρος Καρατζάς» της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού, κ. Γ. Ορφανός, ο Υφυπουργός Άμυνας, κ. Βασ. Μιχαλολιάκος, η Πρέβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας κα Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία μετέφερε και τον χαιρετισμό της Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κας Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, κα Λέλα Καλογιάννη.

Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου όπως ο «Καρκίνος του Μαστού», από την κα Ε. Κοσμίδου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, τον κ. Σπ. Λαζάρου, Δ/ντη Απεικόνισης Μαστού και τον κ. Χρ. Μαρκόπουλο, Αν. Καθηγητή Χειρουργικής, ο «Γυναικολογικός Καρκίνος» από τον κ. Δ. Μπαφαλούκο, Ογκολόγο, τον κ. Δ. Πανοσκάλτση, Διδάκτορα Ογκολόγο, τον κ. Αλ. Ροδαλάκη, Επίκουρο Καθηγητή και την κα Διδώ Βασιλακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια και η «Διατροφή, Περιβάλλον, Αθλητισμός και Υγεία» από τον κ. Γ. Δεδούση, Βιολόγο, τον Δρ. Α. Βίσκο, Πνευμονολόγο, τον κ. Γ. Καμπούρογλου, καθηγητή Ορθοπεδικής και τον Δρ. Χ. Κανδηλώρο, ενδοκρινολόγο.  Συντονιστές των τριών επιστημονικών τραπεζιών ήταν ο κ. Χ. Μαρκόπουλος, Αν. Καθηγητής, ο κ. Π. Κοσμίδης, Ογκολόγος και ο κ. Ν. Θρουβάλας, Καθηγητής Ογκολόγος.

Η Ημερίδα ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος κα Έλλη Στάη.

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *